söndag 8 november 2015

Stulen cykel

en efterlysning



För att göra livet aningen mer komplicerat för de kräken som  stal min sambos cykel igår så lägger jag ut en liten blänkare även här på bloggen. Stölden skedde utanför Hemköp vid Kalmarrondellen i Växjö igår, lördag den 7 november runt fyratiden. 

De som begick tillgreppet lär få svårt att använda cykeln kan jag låta meddela och risken för dem att åka fast är tämligen hög.

Förutom att stölden naturligtvis är polisanmäld med ramnummer och allt som därtill hör så är den även efterlyst på bland annat Facebook på grupper som "Cykla i Växjö", "Måndagsturen" och bland vänner och bekanta samt förstås de lokala cykelklubbarna. Så med tanke på antalet cyklister som håller ögonen öppna när de färdas i och kring stan så lär den inte passera obemärkt hur länge som helst om tjuvarna är hemmahörande här i trakterna vilket det finns all anledning att tro. Det var inte direkt en proffsstöld. 

Cykeln var vid tillfället dessvärre endast låst med ett tämligen enkelt vajerlås. Anledningen var att min sambo var inne för att köpa mjölk och en grillad kyckling. Det tog kanske fem minuter. Under den tiden hann någon eller några avvika med cykeln. Intressant vore därför att komma i kontakt med fyra grabbar i tonåren som uppehöll sig i närheten av cykelstället och som liksom cykeln var borta när hon kom ut. Endera är de inblandade eller kan de ha sett något. Signalementet är vagt men med tanke på var de hängde så lär de troligen vara hemmahörande på Högstorp, Norr eller Öster. För att inte några rasister skall få vatten på sin kvarn kan jag låta meddela att de var av modellen "Svenne banan". 

Intressant är också att en liknande stöld utfördes någon dag tidigare på Hovshaga i Växjö. 

Här med mtb-däck, när den stals hade den standarddäck


Ytterligare bild från från "projekt mtbfiering"


Cykeln är helt unik till utseendet då det är en Kona Dr Dew och de är lackade efter årsmodell. Den här är mörkt grön och i storlek 52cm vilket är en kombination jag aldrig sett tidigare. Dessutom är den utrustad med en Selle Itala SLK Lady och barends samt kombopedaler. På cykeln sitter även två flaskställ från Zefal, ett grått och ett svart. 


För att få en uppfattning om storleken på cykeln


Ytterligare kännetecken är ett par klistermärken från tjejvättern respektive vätternrundan på sadelröret. De går förvisso att skrapa bort men de distinkta lackskadorna på överröret känns lätt igen och är svårare att dölja.

Har någon sett något? Hör av er!


/ J - ilsk


PS. Det vore bra om polisen och inte jag fick tag i dem först, risken för egenmäktigt förfarande i någon form är överhängande med mitt humör. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar